Україна і світ

Скандал з представниками ТЦК в Одесі: що кажуть очевидці та відповідь військкомату

Фото: Факти ICTV

В Одесі спалахнув новий скандал між цивільними та представниками територіального центру комплектування і соціальної підтримки (ТЦК і СП).

Що відомо про конфлікт з ТЦК в Одесі

У мережі з’явилося відео сьогоднішнього конфлікту між цивільними та ТЦК в Одесі.

Як цитують Telegram-канали слова учасниці сутички, представники ТЦК нібито раніше забрали її батька в бус та відібрали в нього телефон.

Зараз дивляться

Потім родині чоловіка все ж вдалося дізнатись, куди його відвезли. Тому вони приїхали переконатися, що з ним все добре.

Як стало відомо, чоловіка збиралися відвозити в інше місце, через що між родиною та представниками ТЦК спалахнув конфлікт. Дівчина стверджує, що один із тих, хто був у формі, вдарив її сестру.

Що відповіли в Одеському обласному ТЦК

Як відповіли в Одеському обласному ТЦК і СП, дійсно на вулиці Пирогівській 3 серпня відбувся інцидент.

У ТЦК стверджують, що конфлікт в Одесі пов’язаний з незаконним проникненням невідомих осіб на територію Приморського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

– Під час заїзду транспортного засобу ці особи незаконно вивели з території військовозобов’язаного громадянина, який перебував на території центру для уточнення військово-облікових даних та проходження військово-лікарської комісії, – йдеться у повідомленні.

В Одеському обласному ТЦК у відповідь на звинувачення заявили, що нібито працівники територіального центру та військовослужбовці роти охорони діяли у суворій відповідності до чинного законодавства, перешкоджаючи незаконному залишенню території військовозобов’язаним.

Варто зазначити, в Одеському обласному ТЦК не уточнили норми чинного законодавства, які регулюють, коли та як громадяни можуть вийти з території територіального центру комплектування.

Також на оприлюднених відео поруч з учасниками конфлікту не було помічено представників Національної поліції України, які мають право здійснювати адміністративне затримання у разі виявлених порушень, на відміну від представників ТЦК.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-03 22:20:09