Україна і світ

В окупованому Криму залишилося п’ять військових аеродромів, з яких двоє вже без літаків – Плетенчук

У тимчасово окупованому Криму залишилося п’ять військових аеродромів, які використовували російські війська. З них два аеродроми – вже без літаків.

Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі одного з українських телеканалів.

Військові аеродроми у Криму

Російські окупанти могли б зберегти літаки на дозі незруйнованих аеродромах, однак для цього їх треба перебазувати на материк, пояснив речник Військово-морських сил ЗСУ,

Зараз дивляться

– Це факт. Ці літаки можна було б перебазувати на материк, але забезпечувати їх тим самим пальним й іншим необхідним, треба мати відповідну логістику, – пояснив Дмитро Плетенчук.

У ніч на 3 серпня Сили оборони України завдали удару по аеродрому Морозовськ у Ростовській області Росії.

За даними Генерального штабу ЗСУ, зафіксовано влучання в склади з боєприпасами, де зберігалися, зокрема, керовані авіаційні бомби.

Водночас вдалося атакувати низку нафтобаз та об’єктів зберігання паливно-мастильних матеріалів у Бєлгородській, Курській та Ростовській областях РФ. Загорілося щонайменше два резервуари з нафтопродуктами.

Також ЗСУ завдали ударів по підводному човну Чорноморського флоту РФ Ростов-на-Дону та чотирьох пускових установках ЗРК С-400 Тріумф, внаслідок чого вони мають суттєві пошкодження.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-03 20:05:08