Україна і світ

У неділю світло не вимикатимуть протягом усієї доби – Укренерго

Графіки відключення світла в неділю, 4 серпня, не застосовуватимуться. Мешканці України матимуть світлом протягом всієї доби.

Чи вимикатимуть світло 4 серпня

За даними ПрАТ Національна енергетична компанія (НЕК) Укренерго, протягом неділі, 4 серпня, графіки відключення застосовувати не планують, оскільки поки в мережі вистачає потужностей, щоб забезпечити мешканців країни електроенергією.

В енергокомпанії кажуть, що за обставин, коли ситуація зі світлом може бути змінена, то в Укренерго окремо повідомляють, після чого можуть бути застосовані обмеження в енергосистемі.

Зараз дивляться

В пресслужбі Укренерго вказують, що задля підтримання стабільності стану енергомережі, українцям рекомендують користуватись потужними електроприладами у період з 11:00 до 15:00. Паралельно із цим, задля уникнення перевантаження, ці прилади не слід застосовувати у вечірні години.

Раніше заступник голови Наглядової ради Укренерго Юрій Бойко вказував, що у випадку, якщо держава-терорист Росія продовжить атакувати енергетичні об’єкти України, то ситуація в країні зі світлом може погіршитись. Разом з тим, за відсутності ударів, наступні три місяці можуть пройти за умов мінімальних вимкнень електроенергії, розповів чиновник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-03 18:48:07