Україна і світ

Відрізали голову та кінцівки: окупанти вбили ще одного українського полоненого – Лубінець

Фото: Генштаб ЗСУ

У мережі з’явилося фото, ймовірно, з тілом українського полоненого, якого російські окупанти вбили з особливою жорстокістю. Йому відрізали голову та кінцівки.

Вбивство українського полоненого

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що він терміново звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та Організації Об’єднаних Націй, щоб вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони країни-терориста.

Омбудсмен звернувся до українських правоохоронних органів, щоб вони перевірили особу вбитого полоненого та факт цього злочину.

Зараз дивляться

– Це не просто порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Це поведінка нелюдів! Відповідно до норм міжнародно гуманітарного права, жодного військовополоненого не можна піддавати фізичному каліченню, насиллю чи вбивству, – наголосив Дмитро Лубінець.

За словами українського омбудсмена, військовополонені перебувають у руках ворожої держави, тому саме вона відповідає за поводження з ними.

Тобто відповідальність за вбивство та каліцтво лежить не тільки на російських солдатах, але на самій РФ, стверджує він.

На думку омбудсмена, розповсюджуючи схожі фото та відео соціальними мережами й вчиняючи такі дії, Росія хоче залякати українців: як цивільних, так і військових.

Але дивлячись на такі кадри, зрозуміло одне: таке забути та пробачити не можливо, а за подібні злочини російські окупанти мають бути покараними, наголосив український омбудсмен.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-03 19:14:05