Україна і світ

Українські шаблістки вибороли золото з фехтування на Олімпіаді-2024

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях стала чемпіонкою літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі. Це перше золото на цих Іграх для української команди.

Українські фехтувальниці перемогли збірну Південної Кореї у фіналі з рахунком 45:43. Таким чином кореянки здобули срібло, а команда Японії – бронзу.

Україна виграла золото у командній шаблі на Іграх-2024

На змаганнях українська команда була представлена Ольгою Харлан,Аліною Комащук, Оленою Кравацькою та Юлією Бакастовою.

Зараз дивляться

У стартовому раунді наші дівчата здолали Італію (45:39), а у півфіналі виявилися сильнішими за команду Японії (45:32). На вирішальний поєдинок з українками вийшли кореянки, які у півфіналі обіграли команду Франції.

Першою дуель розпочала Харлан, яка повела у рахунку 5:3. Після другої дуелі українки почали поступатися у рахунку, а після четвертої відставання складало вже шість уколів.

Згодом його суттєво вдалося скоротити до двох ударів, після того як Ольга Харлан з рахунком 9:5 обіграла свою опонентку Чо Себін. Паритет для українок відновила Бакастова — за рахунку 31:31, хоча кореянки в знову повели у два уколи.

На вирішальну сутичку на доріжку вийшла Харлан, яка стартувала із трьох підряд уколів та невдовзі зрівняла рахунок 42:42. Після цього Ольга продовжила серію трьома результативними уколами і виборола для України перше золото Олімпійських ігор-2024.

Нагадаємо, 29 липня Ольга Харлан виборола бронзову медаль на Олімпійських іграх-2024 в індивідуальному турнірі. Ця медаль стала першою для української команди на Іграх у Парижі.

Таким чином це третя медаль у скарбничці України на Олімпіаді-2024 після бронзи Харлан та срібла Сергія Куліша у стрільбі з гвинтівки на 50 метрів із трьох положень. Також медаль на Іграх-2024 гарантував боксер Олександр Хижняк, вийшовши у півфінал.

Олімпійські ігри, Фехтування

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-03 22:13:07