Україна і світ

Як спалити жир на животі, чому важко позбутися і що реально працює — експерти

Експерти Національної служби здоров’я Великої Британії (NHS) пояснили, чому багатьом людям важко позбутися жиру на животі та що можна зробити, щоб прискорити цей процес.

– Жир на животі може бути важко скинути, навіть за бездоганної дієти та послідовної програми вправ, – зазначають фахівці.

За словами медиків, надлишковий жир на животі – це не тільки проблема для самооцінки. Надлишок жиру на животі пов’язаний з підвищеним ризиком розвитку різних проблем зі здоров’ям, включно з серцевими нападами, діабетом II типу та інсультами.

Зараз дивляться

Вісцеральний жир

Склад жиру на животі відрізняється від жиру в інших частинах тіла. Він відомий як вісцеральний жир, який поводиться інакше, ніж жир підшкірний, той, що знаходиться навколо стегон або верхньої частини рук.

Вісцеральний жир накопичується глибоко в животі, підтримуючи внутрішні органи, такі як шлунок і кишечник. Крім того, вісцеральні жирові клітини виробляють гормони, які безпосередньо впливають на нашу здатність скидати вагу в ділянці живота.

Простіше кажучи, жир на животі активно чинить опір спалюванню, а це означає, що для його усунення можуть знадобитися додаткові зусилля.

Поради щодо спалювання жиру на животі

– Ключовим аспектом будь-якого шляху до зниження ваги є розуміння того, що неможливо націлити втрату жиру на певні ділянки тіла, – зазначають експерти.

Таким чином, за їхніми словами, слід уникати будь-яких добавок для зниження ваги або вправ, які обіцяють швидкі результати у спалюванні жиру на животі.

Фізичне навантаження

Хоча може виникнути спокуса відмовитися від вправ, вкрай важливо прагнути робити щонайменше 8 000-10 000 кроків на день. Експерти NHS також рекомендують дорослим займатися силовими вправами, спрямованими на всі основні групи м’язів, як-от груди, плечі, ноги і живіт, принаймні двічі на тиждень.

В ідеалі ви повинні прагнути до 150 хвилин помірної активності або 75 хвилин високої активності на тиждень. Також важливо обмежити час, проведений сидячи або лежачи, і розбити періоди бездіяльності протягом дня.

Правильна дієта

Хоча не існує чарівної дієти для втрати жиру, зазвичай рекомендується споживати великі порції фруктів, овочів і бобових, обмежуючи при цьому цукор і м’ясо.

Слід уникати екстремальних дієт, оскільки вони можуть перешкодити вашим довгостроковим цілям втрати жиру. Натомість прагніть повільної та стабільної втрати ваги.

Режим сну

Сон – ще один важливий фактор, який часто не беруть до уваги. Багато людей постійно не отримують необхідну їхньому організму кількість сну. Це може не тільки призвести до дратівливості, а й серйозно вплинути на здатність організму втрачати вагу.

Як правило, експерти NHS рекомендують здоровій дорослій людині спати близько семи-дев’яти годин на добу.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-21 10:00:05