Україна і світ

Як покращити вимову англійською? 5 додатків для смартфонів від фахівців Cambridge.ua

Вимова — це один із найскладніших аспектів для тих, хто вивчає англійську. Незалежно від того, наскільки добре ви знаєте граматику чи лексику, саме через неправильну вимову вас можуть не зрозуміти.

Самостійні спроби покращити вимову часто не приносять бажаних результатів, однак існують мобільні програми, які здатні значно допомогти. Сьогодні фахівці школи англійської мови Cambridge.ua поділяться 5 такими програмами.

Фото: Cambridge.ua

Elsa Speak

Програма Elsa Speak використовує штучний інтелект для аналізу вимови. AI може ідентифікувати навіть найменші помилки та надати точні рекомендації для їх виправлення.

Завдяки інтерактивним урокам, а в додатку таких близько 1600, ви поступово удосконалюватимете різні аспекти вимови, а саме інтонацію, наголоси та звукові зв’язки.

FluentU

FluentU перетворює музичні кліпи, трейлери фільмів та новини на персоналізовані уроки англійської. Це дозволяє вивчати вимову в контексті реальних ситуацій, а отже, запам’ятовувати нову інформацію значно простіше.

Також додаток має функцію інтерактивних субтитрів – при натисканні на кожне слово ви отримаєте його значення, вимову та приклади використання.

LearnEnglish Sounds Right

Офіційна фонетична програма від British Council, яка ідеально підійде для тих, хто прагне глибше розібрати фонетичні аспекти англійської мови.

Вона містить інтерактивну таблицю, яка показує всі звуки англійської мови. Користувачі можуть натискати будь-який звук, щоб почути його вимову і переглянути приклади слів.


Pronunroid — IPA pronunciation

Програма, яка допомагає користувачам практикувати вимову звуків за допомогою міжнародного фонетичного алфавіту – IPA.

Pronunroid пропонує вправи для тренування вимови звуків, також містить тести на перевірку знання фонетики. Це дозволяє отримати зворотний зв’язок та виявити свої слабкі сторони.

Фото: Cambridge.ua

Пам’ятайте, що англійську потрібно вивчати комплексно – удосконалювати всі мовні навички: лексику, граматику, слухання, читання, написання та говоріння.

А для того, щоб опанувати English систематично та за допомогою сучасних методик, радимо відвідати курси англійської для дорослих у першому Кембриджському центрі!

Англійська мова, курси

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-10 18:41:07