Україна і світ

Запустили дрон над тренуванням суперниць: з Канади у футболі зняли шість очок на Олімпіаді

Міжнародна федерація футболу покарала жіночу збірну Канади зняттям шести очок у групі A на літніх Олімпійських іграх-2024 у Парижі за шпигунство за допомогою дрона.

Про рішення футбольного органу повідомила пресслужба ФІФА.

ФІФА покарала збірну Канади з футболу на Іграх-2024

Після дисциплінарного провадження, відкритого проти Канадської футбольної асоціації та її членів Беверлі Прістман, Джозефа Ломбарді та Жасмін Мандер, голова Дисциплінарного комітету ФІФА вирішив передати справу до Апеляційного комітету ФІФА.

Зараз дивляться

ФІФА ухвалила рішення відрахувати з жіночої команди Канади з футболу шість очок та оштрафувати футбольну асоціацію країни на 200 тис. швейцарських франків.

Головну тренерку команди Беверлі Прістман, аналітика Джозефа Ломбарді та асистентку у штабі збірної Жасмін Мандер відсторонили від участі в будь-якій діяльності, пов’язаній з футболом, строком на один рік.

Що передувало

Під час тренування жіночої збірної Нової Зеландії помітили дрон, який стежив за закритим процесом підготовки спортсменок. Поліція виявила, що стеження вели позаштатний співробітник футбольної збірної Канади Джозеф Ломбарді та Жасмін Мендер.

НОК Канади виключив обох співробітників зі списку офіційної делегації на Олімпіаді-2024. Після інциденту Прістман оголосила, що за власною ініціативою не буде присутня на матчі Канади та Нової Зеландії.

Жіноча збірна Канади – є чинним чемпіоном Олімпійських ігор, адже виборола золото у Токіо-2020. До кінця змагань команду очолюватиме асистент Енді Спенс.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-28 11:17:08