Україна і світ

У Малі повстанці вбили і поранили десятки вагнерівців – Reuters

У Республіці Малі (Африка) повстанці-туареги вбили і поранили десятки солдатів та найманців російської приватної військової компанії Вагнера.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на повстанський рух (CSP-PSD).

ПВК Вагнера в Малі: повстанці заявили про ліквідацію 20 найманців

За його даними, вони захопили бронетехніку, вантажівки і цистерни під час боїв у четвер і п’ятницю у місті Тінзауатен поблизу кордону з Алжиром.

Зараз дивляться

Водночас Армія Малі повідомила, що у цих боях двоє її солдатів загинули і 10 зазнали поранення, але ліквідовано близько 20 повстанців.

Також у п’ятницю під час виконання місії розбився один із гелікоптерів армії в місті Кідал, без загиблих.

Кілька російських Telegram-каналів повідомили про загибель щонайменше 20 найманців з ПВК Вагнера у засідці поблизу алжирського кордону.

Туареги – етнічна група, що населяє регіон Сахари, зокрема частину північного Малі. Багато з них відчувають себе маргіналізованими урядом країни.

Сепаратистське угруповання розпочало повстання проти уряду малійської хунти у 2012 році, однак пізніше воно було перехоплене ісламістськими угрупованнями.

У 2015 році угруповання підписало мирну угоду з урядом Малі, але наприкінці 2022-го CSP-PSD вийшла з переговорів.

Малі на карті

На початку року західні ЗМІ писали, що Росія набирає до 20 тис. нових військових в Африканський корпус, які замінять найманців угруповання Вагнера на всьому континенті, зокрема у щонайменше п’яти дружніх до Росії країнах – Буркіна-Фасо, Лівії, Малі, ЦАР та Нігеру.

За даними джерел, російський Африканський корпус, як і ПВК Вагнера, орієнтований на видобуток сировини, щоб мати гроші для фінансування війни в Україні.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-28 09:50:06