Україна і світ

Як позбутися цвілі в будинку, прості засоби — експерти

Британські клінінг-експерти запевняють, що позбутися цвілі в будинку цілком можливо без спеціальних і дорогих засобів. Достатньо лише зазирнути у вашу кухонну шафку.

– У літній сезон поєднання вологості та поганої вентиляції може створити ідеальне середовище для розмноження цвілі у вашому домі, – кажуть фахівці.

Вплив цвілі на здоров’я

За словами медиків, якщо не усунути проблему належним чином, цвіль може чинити негативний вплив на здоров’я. Поширені симптоми впливу цвілі включають:

  • алергічні реакції, такі як чхання, кашель, сльозотеча і подразнення шкіри;
  • респіраторні проблеми через тривалий вплив;
  • інфекції придаткових пазух носа;
  • напади астми;
  • грибкова інфекція.

Якщо ви вважаєте, що цвіль вплинула на ваше здоров’я, найкраще проконсультуватися з лікарем.

Зараз дивляться

Білий оцет

Білий оцет може стати вашою секретною зброєю, оскільки він може знищити до 82% видів цвілі.

Приготуйте розчин з рівних частин оцту і теплої води в пляшці з розпилювачем. Нанесіть цю суміш на цвіль і залиште її щонайменше на годину. Після цього просто витріть оцет вологою ганчіркою, що також має видалити цвіль.

Харчова сода

– Використовуйте силу харчової соди для чищення без хімікатів, яка безпечна для вашої родини, домашніх тварин і дому, – закликають фахівці.

Змішайте дві столові ложки харчової соди з теплою водою в пляшці з розпилювачем, добре струсіть, щоб змішати, і розпиліть на запліснявілі плями. Залиште, потім легко протріть і змийте.

Відбілювач

Для більш жорстких битв із цвіллю відбілювач – ваша зброя. Він особливо ефективний для видалення легких плям цвілі у ванних кімнатах і затирці. Не забудьте надіти захисні рукавички і не підпускати домашніх тварин.

Змішайте одну частину відбілювача з чотирма частинами води і протріть поверхню цією сумішшю. Ретельно промийте, щоб видалити залишки відбілювача, і промокніть поверхню насухо тканиною.

Щоб запобігти появі цвілі, експерти радять добре провітрювати квартиру і регулярно проводити прибирання.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-28 10:22:06