Україна і світ

Втрати Росії за останні два місяці рекордно зросли – розвідка Британії

Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом травня і червня 2024 року середньодобові втрати Росії убитими й пораненими зросли до максимальних за весь період її повномасштабної війни проти України.

Про це йдеться у новому розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Зазначається, що у травні РФ втрачала убитими й пораненими 1262 осіб, а у червні – 1163 відповідно. А це є її максимальними середньодобовими показниками втрат за весь час війни.

Зараз дивляться

Втрати РФ за останні два місяці

Загалом за останні два місяці, повідомляє розвідка, РФ, ймовірно, втратила вбитими й пораненими понад 70 тис. військовослужбовців.

За словами аналітиків, зростання втрат є наслідком відкриття РФ нового фронту у Харківській області при збереженні попередніх темпів наступальних операцій уздовж решти фронту.

– Хоча цей новий підхід збільшив тиск на фронті, ефективна українська оборона та проблеми з підготовкою російських військових зменшують здатність РФ використовувати будь-які технічні успіхи попри спроби ще більше розтягнути лінію фронту, – йдеться у звіті.

Крім того, у Міноборони Британії припустили, що, швидше за все, протягом наступних двох місяців середня кількість російських втрат продовжуватиме перевищувати тисячу осіб на день, оскільки РФ намагатиметься захопити українські позиції масованими наступальними діями.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 15:43:04