Львівський портал

На Львівщині прогнозують сильні грози та град

У понеділок, 5 серпня на Львівщині вранці та вдень синоптики прогнозують значні дощі, грози, місцями град. В області оголошено І рівень небезпеки (жовтий). Про це повідомили у Львівському гідрометцентрі.

За даними гідрометцентру, в цей день погоду визначатиме поле пониженого атмосферного тиску та проходження вдень атмосферних фронтів з північного заходу.

«5 серпня хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів. Вранці та вдень значні короткочасні дощі, грози, місцями град. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 9 – 14 м/с. Температура вночі 12 – 17 градусів, вдень 19 – 24 градусів тепла. У Львові температура вночі 14 – 16 градусів, вдень сягатиме 20 – 22 градусів тепла», – зазначили в повідомленні.

За даними Sinoptik.ua, у Львові температура повітря 5 серпня вночі та вранці сягатиме 15 градусів тепла, вдень підвищиться до 20 градусів тепла, проте вже ввечері температура повітря знову впаде до 15 градусів тепла. 

Мешканців Львівщини закликають дотримуватись правил безпеки під час негоди: 

  • якщо під час грози ви перебуваєте вдома, то зачиніть всі вікна та двері, у приміщенні не повинно бути протягу, подалі тримайтеся від електроприладів; 
  • на вулиці намагайтесь не ходити попід карнизами будинків, а також тримайтеся подалі від розлогих дерев, рекламних щитів та ліній електропередач, уникайте металевих парканів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач; 
  • якщо гроза застала вас в автомобілі, не потрібно його покидати, закрийте вікна і опустіть антену. Авто у жодному випадку не можна паркувати під деревами або високими конструкціями. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-04 11:21:44