Україна і світ

Війська рф обстріляли Нікопольщину боєприпасами з флешетами — РВА

Окупаційні війська у суботу, 20 липня, обстріляли населений пункт Марганецької громади на Дніпропетровщині зі ствольної артилерії з використанням снарядів із флешетами.

Про це повідомив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко у телеграм-каналі.

Йдеться про артилерійські снаряди, які містять близько семи або дев’яти тисяч (залежно від калібру) маленьких, гострих стріл здатних наносити важкі поранення і вбивати людей.

На фото декілька таких стріл знайдених на вулиці місцевою мешканкою.

«Ще раз — обстрілюючи населений пункт, де проживають цивільні мешканці окупанти застосували боєприпаси розраховані на максимальне ураження саме людей», — зазначив Євген Євтушенко.

За його словами, це не перше застосування флешет — за два роки обстрілів мешканці майже всіх прибережних населених пунктів Дніпропетровщини знаходили подібні дротики на вулицях, в парканах, дахах та автомобілях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform розповідала, що найчастіше в Україні окупанти використовують артилерійські снаряди калібру 122 мм 3Ш1 «Лепесток-1» та 152 мм 3Ш2 «Лепесток-2». Вони містять у собі близько 7000 та 9000 флешет відповідно. Їх застосовують із гаубиць Д-30, САУ 2С1 «Гвоздика», гармат-гаубиць Д-20, гаубиць 2А65 «Мста-Б», САУ 2С3 «Акація».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-21 15:02:55