Україна і світ

Для примусу РФ до миру: Зеленський на Рамштайні розповів про потреби України

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що необхідно аби зараз, кожен пакет, що анонсується партнерами, прибував якомога швидше без жодних затримок.

Тоді Путін не матиме жодних досягнень у Донецькій області та будь-де.

Про це глава держави сказав у своєму вступному виступі на 24-му засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн.

Зараз дивляться

Зеленський про необхідність ППО та засобів дальнього ураження

— Я вдячний всім партнерам за те, що саміт НАТО у Вашингтоні відзначився серйозним рішенням щодо ППО для України. Я не буду зараз говорити відкрито про кількість систем, які ми отримали, але кількість систем ППО, які не були посталені – є значними. Це те, що не було повністю втілено. – зазначив президент.

За його словами, світ має достатньо систем ППО, щоби забезпечити, аби російський терор не мав результатів.

— Я закликаю бути більш активними у цій роботі з нами щодо ППО. Ми вже почали працювати на F-16. Дякую за цю підтримку. Вони збивають ракети та дрони. Вони дуже ефективні, але їх небагато. Нам потрібно набагато міцніший повітряний флот F-16, – сказав він.

Також Зеленський висловився про політику партнерів щодо дальнього ураження, яка “не змінилася”.

—  Ми думаємо, що неправильно, що є такі кроки. Нам потрібні ці засоби ураження, спроможності не лише завдавати ударів не лише на окупованих територіях, але й по території Росії. Так, щоб спонукати Росію шукати миру, – додав президент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, 6 вересня Володимир Зеленський прибув на авіабазу Рамштайн у Німеччині для участі в засіданні Контактної групи з питань оборони України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 11:55:20