Україна і світ

Україна готова нарощувати виробництво зброї з партнерами: Зеленський на Рамштайні

Фото: Офіс президента

Україна хотіла б нарощувати з країнами-партнерами спільне виробництво озброєння і боєприпасів, а також брати участь у зміцненні Сил оборони цих країн після завершення війни на своїй території. 

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський на засіданні Контактної групи з питань оборони України Рамштайн-24, у пʼятницю, 6 вересня. 

Україна прагне нарощувати спільне виробництво зброї з партнерами

– Ми готові виробляти більше власного озброєння прямо тут, в Україні. Ми готові працювати з вами над спільним виробництвом – сюди входять дрони, ракети та інше озброєння, яке зарекомендувало себе на полі бою і може зміцнити ваших людей у силах оборони після цієї війни, – сказав він.

За словами Зеленського, аби досягти цього необхідне фінансування такого спільного виробництва.

Зараз дивляться

– Ми готові швидко виробляти все, що допоможе нам покласти край цій війні, зокрема, здійснивши рішучий тиск на Росію для досягнення справжнього миру. Давайте зробимо так, щоб ця осінь стала часом, коли закінчиться російська агресія в такий спосіб, який відновить надійний міжнародний порядок, – додав український президент.

Також під час виступу на засіданні Рамштайн-24 Зеленський розповів про підсумки першого місяці Курської операції.

Український президент зазначив, що протягом першого місяця Курської операції російська армія втратила 6 тис. солдатів убитими та пораненими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На сьогодні Сили оборони України контролюють 1300 кв. км територій у Курській області РФ. Загрози російського наступу на Суми – немає, як це було ще в травні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-06 12:17:02