Україна і світ

Україна передала США список цілей в РФ для завдання ударів американською зброєю – Умєров

Фото: УНІАН

Під час зустрічі з високопосадовцями США українська сторона передала список цілей, які Київ хоче уражати американськими далекобійними ракетами ATACMS.

Про це в інтерв’ю CNN заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

– Ми пояснили, які засоби нам потрібні для захисту громадян від російського терору, який росіяни чинять, тому я сподіваюся, що нас почули. Ми показуємо, що аеродроми, які вони використовують для ударів по наших містах, перебувають у межах дальності глибоких ударів, — заявив Умєров.

Зняття обмежень на удари далекобійною зброєю по США

Умеєров запевнив, що Україна продовжить наполягати на знятті обмежень, щоб захистити українських цивільних та інфраструктуру.

Зараз дивляться

– Вони (росіяни, — Ред.) вбивають наших громадян. Ось чому ми хочемо стримати їх, ми хочемо зупинити їх, ми не хочемо дозволити їхній авіації наблизитися до наших кордонів, щоб бомбити міста, — пояснив Умєров.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що 31 серпня до столиці США, Вашингтона, прибула українська делегація на чолі з віцепремʼєр-міністеркою – міністеркою економіки Юлією Свириденко. У ЗМІ повідомляли, що під час візиту до штатів наші посадовці планують передати представникам Білого дому список цілей у РФ для зняття обмежень на удари далекобійною американською зброєю.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-31 17:05:18