Україна і світ

Побачив розбиту дитячу лікарню і об’єднаний народ: Майкл Дуглас про війну в Україні


Напередодні Україну відвідав голлівудський актор та кінопродюсер, лауреат премії Оскар Майкл Дуглас. Він прибув на запрошення першої леді Олени Зеленської на Саміт перших леді та джентльменів.

До України Майкл Дуглас приїхав разом з сином. Раніше актор жодного разу не був в Україні.

Майкл Дуглас про війну в Україні

Він нагадав, що зараз у США триває передвиборча кампанія і соціальні мережі переповнені фейковою інформацією. А от щодо України немає жодних сумнівів, хто на кого напав, та хто вчиняє звірства в Україні.

– Легко заплутатися, але немає жодних сумнівів, хто на кого напав, щодо масштабів руйнувань, кількості атак на цивільні об’єкти. Поведінка російських військових – огидна. Співчуття американців до вас (українців) – сильне, – наголосив Майкл Дуглас.

Попри те, що Америка від України знаходиться дуже далеко, насправді ця війна для американців є ближчою, говорить актор. Тут питання в демократії. За словами Дугласа, демократія – це вид, який перебуває в небезпеці. І стається так, що світ втрачає країни, які є демократичними. А Україна надихає своїм героїзмом.

– Я опинився в країні, яка є дуже об’єднаною, і це попри те, що війна триває так довго. Я знаю, що з’явилася втома, але ви повинні зрозуміти, як надихаєте, – як нова демократія, якій тільки 30 років, і це чудове нагадування Америці, що плекає демократію 278 років і має свої проблеми, – поділився Майкл Дуглас.

Ракетний дар по Охматдиту

Майкла Дугласа дуже розлютило розуміння того, що Росія цілеспрямовано вдарила по дитячій лікарні Охматдит у Києві.

– Що стосується мого візиту до Києва, я очікував побачити Київ більш зруйнованим. Але те, що я побачив, це розбита дитяча лікарня. І що мене особливо розлютило, це коли я зрозумів, як керована ракета заходила в повітряний простір, маневрувала і влучила прямісінько в ціль. Прицільний удар по дитячій лікарні. І просто важко уявити, яким має бути громадянське суспільство, яке дозволяє бомбити дитячу лікарню навіть в умовах війни, – сказав Дуглас.

Майкл Дуглас виступає проти ядерної зброї

Актор хотів би, щоб в найближчому майбутньому світ позбувся ядерної зброї. Хоча навряд чи це станеться.

– Я дякую президенту Зеленському за зухвале рішення воювати на території Росії. Поки що нічого критичного не сталося. І я думаю, що це спонукатиме нас (Америку) продовжувати збільшувати американську допомогу для України, зокрема давати потужніші далекобійні ракети, – заявив Майкл Дуглас.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Актор зауважив, що війна в Україні триває довго, українські солдати, як і російські надто виснажені.  За словами Майкла Дугласа, мета його візиту до Києва – підтримати український народ. Він також зауважив, що хотів би побачити, як в Києві триває життя попри війну.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-14 15:43:06