Україна і світ

Проросійські плакати впродовж літа з’явилися на білбордах по всій Італії – CNN

Цього літа на рекламних щитах по всій Італії з’явилися плакати з гаслом: Росія нам не ворог і зображенням рукостискання в кольорах італійського і російського прапорів.

Про це повідомляє телеканал CNN.

Проросійські плакати в Італії

На деяких проросійських плакатах у Римі також написані слова: Досить грошей на зброю для України та Ізраїлю. Ми хочемо миру. Ми відкидаємо війну.

Такі плакати в червні почали з’являтися на півночі Італії, а потім у Вероні, Модені, Пармі, Пізі та кількох містах південного регіону Калабрія. Рекламу спонсорували асоціації, які були створені на знак протесту проти закриття магазинів під час пандемії Covid-19.

Посольство України в Римі відреагувало на розміщення проросійських плакатів:

Ми глибоко стурбовані нахабством російської пропаганди у Вічному місті. Ми просимо переглянути питання про видачу дозволів на подібні плакати, які мають явну мету реабілітувати імідж держави-агресора.

Офіційна реакція на плакати в різних регіонах була різною. В одних місцях банери прибирали, в інших залишали висіти до закінчення терміну оплати.

Проросійські плакати в Римі

У Римі плакати викликали невдоволення мерії, оскільки на них були зображені і ім’я міста, і його офіційний символ. У постанові, направленій місцевій поліції та рекламній компанії, пропонується прибрати всі плакати.

Попри розпорядження, у п’ятницю вдень один із плакатів все ще висів на П’яца Мадзіні, одній із найжвавіших транспортних магістралей міста, у багатому житловому районі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Посольство України в Італії

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-14 17:29:45