Україна і світ

Удари по Кремлю не мали б сенсу: Байден про доцільність атак вглиб РФ

Президент США Джо Байден та голови оборонних та безпекових відомств штатів щодня проводять координацію дій щодо України і не бачать необхідності ударів вглиб РФ американською далекобійною зброєю.

Про це під час пресконференції у Вашингтоні за результатами ювілейного 75-го саміту НАТО сказав президент США Джо Байден.

Байден про дозвіл бити по РФ

Під час відповіді на запитання журналіста, чи піде він назустріч проханням президента України Володимира Зеленського щодо дозволу застосування американської далекобійної зброї для ударів по військових об’єктах вглиб Росії, Байден сказав, що військові США не бачать у цьому доцільності.

Зараз дивляться

– Ми дозволили Зеленському використовувати американську зброю в наближених прикордонних регіонах Росії. Чи маємо ми його обмежувати? Наприклад, якби Зеленський, а такої нема, мав можливість проводити удари по Москві, по Кремлю? Чи мало б це сенс? Ні. Питання в тому, як найкраще використати зброю, яку він має, зброю, яку ми йому надаємо, – говорить президент США.

Він зауважив, що США надали Україні більше можливостей для ударів на далеку відстань, а також більше захисних спроможностей.

– Наші військові, і я слідую порадам мого начальника штабу, а також міністра оборони та наших співробітників розвідки, і ми щодня вирішуємо, що вони повинні, а що не повинні робити, як далеко вони можуть зайти. І це логічно, – сказав він.

Напередодні Зеленський на запитання Голосу Америки про те, чи зняли США обмеження на застосування своєї зброї українськими військовими для ударів углиб Росії, відповів: “Ми працюємо над цим”.

11 липня  під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом Зеленський зауважив, що союзники та партнери мають зняти всі обмеження на удари по військових цілях на території РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 14:30:08