Україна і світ

У Києві помер 7-річний хлопчик, після падіння з велосипеда його намагалися врятувати в Охматдиті

У столичному кардіоцентрі від важких травм, отриманих унаслідок падіння з велосипеда, помер 7-річний Єгор Завадецький із Прикарпаття. Дитина перебувала на лікуванні в НДСЛ Охматдит, коли РФ завдала ракетного удару. Відомо, що хлопчик із 20 червня був у комі після складної операції.

Травма печінки, набряк головного мозку

Як розповіла мама хлопчика, Анастасія Завадецька, Єгор дістав серйозну травму печінки, а також набряк головного мозку й очей. Крім того, він переніс кілька складних операцій, після чого потрапив у реанімацію і 12 днів був у комі.

– Коли Єгор упав із велосипеда, основний удар був у печінку. У Києві нам сказали, що одну з половин потрібно видаляти, – розповіла мама.

За словами жінки, операція тривала майже дев’ять годин. Після неї Єгор був дві доби у свідомості, говорив і реагував.

Але в збереженому залишку печінки утворився тромб. Знадобилося ще одне втручання, яке тривало 3,5 години. У дитини на двадцять хвилин зупинилося серце і знадобилося переливання крові.

Вижив після ракетного удару

Повідомляється, що хлопчик перебував на лікуванні в Охматдиті, адже потребував складного лікування. У Єгора відмовили печінка, нирки, не працював шлунок і відмирала права рука. Тому дитина була на діалізі.

Єгор був в Охматдиті, коли Росія завдала ракетного удару. Хлопчик вижив і його за мамою перевезли в кардіоцентр, де, як стверджують у ЗМІ, хлопчик помер 12 липня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 13:35:04