Україна і світ

Терор зупиняється лише в один спосіб: Зеленський закликав партнерів надати дозволи на далекобійність

Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський звернувся до партнерів із закликом надати Україні системи ППО та дозвіл на далекобійність.

Про це він заявив під час свого вечірнього відеозвернення.

– Очистити українське небо від російських керованих авіабомб – це сильний крок, щоб примусити Росію шукати закінчення війни та справедливого миру. Українські представники дали всю необхідну інформацію, всі необхідні деталі нашим партнерам.

Зараз дивляться

І я звертаюся до Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини: нам потрібні можливості реально і повністю захищати Україну та українців. Нам потрібні і дозволи на далекобійність, і ваші далекобійні снаряди та ракети, – сказав президент.

Він зауважив, що не можна відкладати життєво важливі рішення – саме те, що може найбільш правильно вплинути на події.

– Також ми говоримо з партнерами про ППО – про системи, які так потрібні особливо зараз, перед навчальним роком, щоб дати більше безпеки нашим українським дітям у школах, нашим містам, нашій енергетиці. Ми ж маємо з вами домовленості щодо ППО і щодо ракет до систем ППО. Важливо якнайшвидше все реалізувати. Ми працюємо цими днями ще активніше заради саме таких новин – про додаткові системи ППО, – сказав президент.

Українська делегація у Вашингтоні

Зеленський нагадав, що цими днями у Вашингтоні працює наша українська делегація і там відбулися зустрічі на різних рівнях.

– І серед перших для нас питань саме далекобійність для наших Сил оборони, можливість не допустити всього цього терору, через який змушений проходити наш Харків та інші наші міста, дуже багато громад України, – наголосив він.

Голова держави наголосив, що у Харкові триває розбір завалів на місці влучань російських бомб. Загалом вчорашні удари забрали життя шести людей у Харкові, а 97 осіб отримали поранення. До того ж, Зеленський зауважив, що сьогодні від ранку російські терористи били керованими авіабомбами і по Сумщині, і знов по Харківщині.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, “цей терор надійно зупиняється тільки в один спосіб: ударами по російських військових аеродромах, по їхніх базах, по логістиці Росії”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-31 21:19:22