Україна і світ

США виділяють $800 млн на відновлення енергетики України – Свириденко

Під час візиту у Вашингтон перша віце-премʼєр-міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила про виділення пакета допомоги для відновлення енергетики України на $800 млн.

Про це вона написала у соцмережі X (Twitter).

– Ми глибоко вдячні США за підтримку у будівництві систем пасивного захисту, а також за пакет фінансування у розмірі $800 млн для енергетичного сектору. Під час цього візиту ми надали складений Кабміном список критично важливого обладнання, необхідного для негайного ремонту, – повідомила вона.

Зокрема, як пише ЕП, посилаючись на пресслужбу Міністерства економіки, $800 млн від США – це частина коштів, що була оголошена на Берлінській конференції з відновлення України. Вони зараз розподіляються.

Зараз дивляться

Енергетика була ключовою темою під час візиту до США

Зокрема Свириденко зазначила, що енергетика була однією із основних тем під час поїздки до США. Оеративні кроки для її відновлення українська делегація обговорювала, зокрема, із заступником міністра енергетики Девідом М. Терком.

– Я ціную чітке повідомлення Девіда М. Терка про те, що США готові підтримати нас як вкрай необхідним обладнанням, так і технічною підтримкою для його встановлення, – зазначила віцепрем’єр-міністерка.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За її словами, від атак РФ постраждали понад 50% енергетичної інфраструктури України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-31 20:47:05