Львівський портал

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої, – ОСУВ «Хортиця»

Російські окупанти продовжують спроби просунутися у Вовчанську Харківської області, проте Сили оборони України тримають ситуацію під контролем. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин, пише Інтерфакс-Україна.

«Сили оборони зараз контролюють місто Вовчанськ, близько 70%. У місті та на околицях точаться запеклі бої з окупантами, оскільки росіяни не припиняють спроб просунутися або закріпитися малими штурмовими групами. Однак Сили оборони роблять усе можливе, щоб не дати ворогу закріпитися, і тримають окупантів під вогневим контролем», – розповів Волошин в етері телемарафону.

Також українські війська продовжують тримати під вогневим контролем річку Вовча, не дозволяючи окупантам форсувати річку.

Загалом у Харківській області від початку доби було проведено одну штурмову дію ворога, окупанти проводили атаку в напрямку Липців. Ворог успіху не мав, українські військові продовжують проводити заходи з посилення нашої стійкості та оборони.

«Ворожа армія не припиняє спроби уражати наші позиції як вогнем артилерії, так і ударами КАБів. Окупанти скидають КАБи ФАБ-500. Зокрема, вже сьогодні з напрямку Бєлгорода ворог завдав один удар КАБом по Вовчанську та трьома КАБами по населеному пункту Липці», – додав Волошин.

Нагадаємо, наступ на північ Харківщини російські окупанти почали 10 травня. Через два дні їм вдалось захопити Стрілечу, Пильну, Красне, Борисівку, Огірцеве та Плетенівку.

З 13 травня почались бої за Вовчанськ, згодом ЗСУ потіснили рашистів і почали зачистку північної околиці міста. Наступного дня нашим військовим довелось змінити позиції у районі Лук’янців, бо росіяни почали інтенсивно скидати КАБи.

Зрештою ситуацію у Вовчанську вдалося стабілізувати, станом на 20 травня Сили оборони України контролюють 60% міста, лінія фронту проходить фактично по річці Вовча.

Втім війська РФ, штурмуючи Вовчанськ, просто засипають його авіабомбами. Наші військові кажуть, що місто перетворилось на руїни фактично за п’ять днів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-01 18:55:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин