Львівський портал

Посадовці шахти на Львівщині розікрали вугілля на 2,4 млн грн

На Львівщині викрили схему нелегального продажу вугілля на одній із шахт майже на 2,4 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Правоохоронці не уточняють назву шахти. Втім найімовірніше йдеться про шахту «Надія», на якій, як відомо, 18 червня проводили обшуки у справі про розкрадання держмайна та зловживання службовим становищем.

За даними слідства, на шахті діяла організована злочинна група, до якої увійшли сам директор, головний інженер – перший заступник директора, начальник технологічного комплексу та керівник суб’єкта господарювання.

Встановлено, що в січні-лютому цьогоріч вони розікрали кам’яне вугілля і цим завдали державі збитків майже на 2,4 млн грн.

«Згідно з розробленим планом між сторонами було укладено договір купівлі-продажу «породи». При складанні офіційних документів бухгалтерського обліку товариства було вказано недостовірні відомості. Зокрема, занижено реальний об’єм видобутих корисних копалин. В подальшому «вугілля кам’яне» під виглядом «породи», що є значно дешевшою у вартості, продавали підконтрольній членам організованої групи компанії», – кажуть прокурори.

Усім чотирьом посадовцям інкримінують розтрату чужого майна та службове підроблення офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та накладення арешту на їхнє майно, аби відшкодувати заподіяну шкоду.

Додамо, що на початку травня на шахті «Надія» також уже проводили обшуки за підозрою у розтраті держмайна.

Нагадаємо, в уряді збирались ліквідувати шахту «Надія» на Львівщині. Раніше було заплановано, що підприємство працюватиме до кінця червня 2022 року. Після цього шахта мала б стати першим промисловим музеєм в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-19 09:18:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин