Львівський портал

На Львівщині поліцейських підозрюють у фальсифікації кримінальних справ для статистики

Старшому дізнавачу та колишньому оперуповноваженому поліції Львівщини інкримінують завідомо неправдиве притягнення невинних осіб до кримінальної відповідальності. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрювані організували схему притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи для підняття статистики розкриття правопорушень.

Для цього поліцейські створили штучні докази, а саме протоколи допиту свідків та потерпілого, а також протокол слідчого експерименту. На підставі цих доказів дізнавач підписав завідомо неправдиве повідомлення про підозру невинному чоловіку.

Надалі на підставі цих фіктивних доказів було скеровано до суду обвинувальний акт стосовно потерпілого.

Наразі оперуповноважений звільнений з органів поліції.

За рішенням суду старший дізнавач відсторонений від займаної посади.

Їм інкримінують притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 – ч. 2 ст. 372 КК України). Експоліцейського також підозрюють у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними ZAXID.NET, підозри у фальсифікації справи на невинного чоловіка отримали колишній оперуповноважений Ярослав Любінець та старший дізнавач Львівського районного управління №1 ГУПН у Львівській області Юрій Юрченко. Організатором є заступник начальника кримінальної поліції цього райвідділу Юрій Фок, якого раніше затримували за наркоторгівлю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-24 17:07:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин