Львівський портал

Велосипедистка зі Львівщини завоювала олімпійську ліцензію

Юлія Бірюкова на чемпіонаті України з велоспорту виборола право на участь в Олімпійських іграх в Парижі. Про це повідомляє Управління молоді та спорту Львівської ОВА.

Юлія Бірюкова перемогла в індивідуальній гонці серед еліти на 29 км в категорії «жінки». Друге та третє місця посіли представниці Донецької області Валерія Кононенко й Тетяна Ященко.

Чемпіонат України з велоспорту на шосе розпочався на Львівщині 18 червня й триватимуть до 23 червня. За медалі борються юніори, молодь до 23 років та дорослі.

«Згідно системи відбору, спортсменка, яка посіла перше місце серед жінок в індивідуальній гонці на час, виборола відразу й право представляти Україну на Олімпійських Іграх у Парижі. Для Юлії це була перша олімпіада в кар’єрі», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Юлія Бірюкова є представницею Львівської обласної Школи вищої спортивної майстерності. Тренують спортсменку Орест Тичко, Валерій Романенков та Дмитро Крівцов.

Нагадаємо, у Туреччині лучниця Вероніка Марченко посіла третє місце на світовому кваліфікаційному турнірі та виборола ліцензію на участь в Олімпійських іграх у Парижі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-19 08:51:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин