Україна і світ

Військова допомога Україні – у Франції назвали передумови для скорочення

У разі перемоги ультраправих сил на парламентських виборах у Франції допомога озброєнням Україні від Парижа може значно скоротитися.

Про це заявив прем’єр Габріель Атталь в этері BFM TV.

Він наголосив, що наступний крок ультраправих абсолютно зрозумілий – це буде блокування ЄС і, як наслідок, Frexit (обговорення виходу Франції зі складу Євросоюзу).

Зараз дивляться

Французький політик зазначив, що якщо голова ультраправої партії Національне об’єднання зробить подібні кроки, то неминуче піде скорочення військової допомоги Києву.

— Україна більше не зможе чинити деяких оборонних дій, які вона проводить сьогодні проти Росії. З Національним об’єднанням вже наступного дня виникне ризик підпорядкування Росії, що посилить її маніпуляцію, втручання та дестабілізацію, – наголосив Атталь.

Парламентські вибори у Франції 2024

У зв’язку з перемогою правих партій Франції на виборах до Європарламенту у червні 2024 року президент Еммануель Макрон розпустив Національні збори в Парижі.

Глава держави назвав це поганим результатом для партій, які захищають Європу.

Лідер французьких ультраправих Марін Ле Пен вітала рішення Макрона призначити дострокові вибори, які тепер відбудуться у два етапи – 30 червня та 7 липня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-20 18:11:08