Україна і світ

Вже у жовтні Росія відчує наслідки атак на свої склади – розвідка Естонії

Фото: Getty Images

Ймовірно, ефект від знищення українськими бійцями військових складів у Росії настане протягом двох-трьох тижнів.

Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Естонії підполковник Янек Кессельманн, пише ERR.

Як зауважив Янек Кессельманн, інтенсивність атак на фронті з боку Росії знизилася з 226 обстрілів на день минулого тижня до 155 обстрілів на день цього тижня.

Кессельманн зазначив, що це ще не пов’язано з результатом знищення складів минулого тижня, оскільки “ефект від цієї події, ймовірно, настане через два-три тижні”.

– Оскільки РФ втратила досить значну кількість боєприпасів, призначених для фронту, їй, імовірно, доведеться розставити пріоритети у своїх діях найближчими місяцями, – сказав він.

Естонський розвідник зауважив, що у цьому світлі постає запитання, чи вистачить у російських військ ресурсів, щоб відтіснити українські частини, які увійшли до Курської області Росії, назад.

Ситуація на Покровському напрямку

За словами Кессельманна, цього тижня РФ продовжила повільне просування на Покровському напрямку і досягла вихідної позиції для оточення населеного пункту Селидове.

– Якщо цей населений пункт буде захоплений ворогом, постачання Покровська та Курахове, ймовірно, буде порушене, – зазначив Кессельманн.

Нагадаємо, що вночі 18 вересня lрони Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій атакували склад у місті Торопець Тверської області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними джерел Фактів ICTV, РФ зберігала у Торопці ракети для комплексів Іскандер і Точка-У, а також керовані авіаційні бомби (КАБи) та артилерійські боєприпаси.  боєприпаси. Також там були північнокорейські KN-23, а також ракети до систем Град, С-300 та С-400.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 19:29:38