Україна і світ

РФ боїться, що Україна отримає дозвіл на далекобійні удари – ISW

Фото: Офіс президента

Російська влада усіляко намагається вплинути на Захід, де тривають розмови щодо дозволу Україні бити далекобійними ракетами по військових цілях на території РФ.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що ці зусилля свідчать про глибоке занепокоєння Росії.

Дозвіл Україні бити по РФ

Так, американське видання The New York Times із посиланням на чиновників повідомило, що американська розвідка применшує очікуваний ефект українських ударів по Росії. Причина такої оцінки – обмежена кількість західних далекобійних ракет в Україні та невизначеність щодо майбутнього постачання більшої кількості таких систем.

Американські військові та в адміністрації Байдена впевнені, що надана Заходом зброя дозволить Україні бити по більш віддалених російських базах, аеродромах і складах боєприпасів, а це змусить росіян перемістити склади, командні пункти, бойові вертольоти та іншу техніку за межі досяжності західних ракет. Як результат – це значно ускладнить забезпечення російських окупаційних військ в Україні.

Аналітики ISW вважають, що навіть кілька успішних українських ударів по території РФ може спонукати росіян перемістити потужні військові та складські об’єкти за межі досяжності західної зброї.

Так, влітку 2022 року українські війська провели серію ударів по російських складах боєприпасів по всій окупованій Україні. Тоді окупанти розосередили склади, а це знизило ефективність російської логістики. Тому і зараз російська влада, ймовірно, стурбована тим, що переміщення складів боєприпасів та інших важливих об’єктів вплине на наступальні можливості в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Саме тому РФ докладає значних зусиль, щоб не допустити отримання Україною дозволу бити західною далекобійною зброєю по російській території.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-28 08:21:24