Львівський портал

Львівські хірурги видалили пухлину кисті 6-річному хлопчику

Хірурги зі Львова успішно видалили доброякісне новоутворення на кисті 6-річного хлопчика з Золочева, яке деформувало його руку. Про це Львівському порталу повідомили у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Мама Давида розповіла, що коли рука була маленька, вада не була помітною. Проте з віком проміжок між пальчиками збільшувався, а самі пальці дедалі більше розходились один від одного.

Під час чергового огляду сімейний лікар скерував сім’ю на УЗД. Дослідження, яке провели у Центрі, показало пухлину між третьою і четвертою п’ястними кістками.

«Новоутвір був наскрізним, через цілу долоню. Це доброякісна пухлина із жирових тканин, проте вона зростала і сильно деформувала кисть за типом розщеплення. Операція була непроста, адже потрібно було видалити весь утвір та відновити анатомію кисті, зберігши всі структури», – розповів завідувач хірургічного відділення Богдан Романишин.

Операція пройшла успішно. Хірурги відновили цілісність кисті Давида, з’єднавши п’ястні кістки. Зараз хлопчик активно готується до першого класу: вчиться писати та багато малює.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-18 14:08:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин