Україна і світ

СБУ у двох областях затримала агентів ФСБ, які підпалювали релейні шафи на залізниці

Служба безпеки України у Харківській та Рівненській областях затримала трьох диверсантів, які за завданням  ФСБ підпалювали релейні шафи на залізничних коліях обох регіонів.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

У такий спосіб російська ФСБ сподівалася перешкодити перевезенню залізницею озброєння та боєприпасів для ЗСУ на фронт. Для вчинення підпалів зловмисники використовували легкозаймисті суміші, які виготовляли за інструкціями російської спецслужби.

Зараз дивляться

Вчинення диверсій на залізниці

Працівники СБУ у Харкові на “гарячому” затримали чоловіка, який намагався знищити релейну шафу залізничного світлофора на одному з ключових перегонів області. Ворожим поплічником виявився одесит, який раніше був засуджений за грабіж та замах на умисне вбивство.

ФСБ дистанційно завербувала чоловіка, після чого для вчинення диверсій він прибув на Харківщину.

Ще двоє затриманих виявилися безробітними мешканцями Рівного, яких ФСБ так само дистанційно завербувала. Чоловіки працювали разом. Один із них підпалив релейну шафу, яка контролювала роботу семафорів на одній з головних залізничних ліній регіону. Другий поплічник фільмував вчинення диверсії на телефон, щоб потім надіслати звіт своїм кураторам у ФСБ.

Російська спецслужба зацікавилася цими чоловіками через їхню активність у російських Телеграм-каналах, де вони шукали швидкого заробітку. Комунікували диверсанти з кураторами через анонімні чати в месенджерах. За вдало виконану роботу окупанти обіцяли їм гроші.

Деталі затримання диверсантів

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони із доказами вчинення злочинів.

Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисники під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 13:54:07