Україна і світ

Принцип роботи інверторного генератора: що потрібно знати

Інверторний генератор вважається максимально зручним у використанні завдяки цифровій інноваційній технології, яка використовується в роботі.

Який принцип роботи інверторного генератора — читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Принцип роботи інверторних генераторів

Інверторний генератор — це пристрій, який самостійно перетворює енергію палива на стабільну напругу, незалежно від вхідної напруги.

Зараз дивляться

Відмінність інверторного генератора від звичайного полягає в наявності вбудованого інвертора. Він перетворює перемінний струм 220В від самого генератора на постійний струм 12В. Після цього фільтрується пульсація, яка згладжується місткісними фільтрами. Потім потужні перемикачі (з’єднані в мостовий ланцюг) формують змінний струм на навантаженні.

Наявність якісного згладжування гофри і стабільна робота системи управління, дає можливість отримання стабільного і якісного електропостачання.

Попри малу вагу та компактні габарити, вони мають велику продуктивність. З технічного погляду інверторні генератори повністю захищені від перепадів напруги. Тому до них можна підключати чутливі електронні пристрої та техніку.

Принцип роботи інверторного генератора дозволяє йому працювати практично безшумно.

Пристрій використовується в житлових приміщеннях, під час подорожей, як резервний генератор для дачі і дрібних ремонтних робіт.

Переваги інверторних генераторів

  • низький рівень шуму — показники не перевищують 66-68 дБ, це дає змогу встановлювати пристрій в приміщенні або на балконі та використовувати пристрій в побутових цілях;
  • економічність — витрата палива на 40% менша у порівнянні з традиційними генераторами;
  • компактність — більшість приладів мають невелику вагу та габарити;
  • точність — на виході отримується стабільна напруга, яка не залежить від коливань на вході;
  • безпека — кількість вуглекислоти значно знижена.

Якщо говорити про недоліки, то з технічного боку їх практично немає.

Єдиний помітний мінус інверторних генераторів — це ціна, яка може істотно перевищувати ціну традиційних генераторних електростанцій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 14:19:04