Україна і світ

Порада, яка може врятувати вам життя — парамедики

Американські парамедики поділилися порадою, яка реально може врятувати вам життя в критичній ситуації, коли рахунок іде на секунди.

Пошук відомостей про здоров’я

Суть посилу полягає в тому, що коли медики швидкої допомоги прибувають на місце, їм часто доводиться швидко і за хаотичних обставин збирати інформацію про пацієнта, який є недієздатним і не може дати цінних відомостей про основні показники свого здоров’я.

Фельдшерка пожежної охорони округу Лос-Анджелес Елізабет ДіРокко розповіла, що в таких ситуаціях медики просканують холодильник або шафку у ванній щодо наявності ліків і спробують знайти посвідчення особи в гаманці або сумочці.

Зараз дивляться

– Але пошуки цих речей з’їдають дорогоцінний час, коли рахунок йде на секунди. Пошкодження мозку може статися всього за п’ять хвилин, якщо мозок позбудеться кисню під час серцевого нападу або інсульту, – пояснив фельдшер і лейтенант пожежної охорони Нью-Йорка Ентоні Альмохера.

Але є дещо, що ви можете зробити сьогодні і що може стати справжнім порятунком: зробити свою медичну інформацію під рукою. Ось як це зробити.

Запишіть свої дані

Альмохера рекомендує записати на аркуші паперу, який поміститься у ваш гаманець, таку інформацію: ім’я, дату народження, історію хвороби, номер телефону для екстреного зв’язку і ліки, які ви зараз приймаєте, а також дозування і будь-які алергії.

Ці основні дані корисні, але що більше інформації про здоров’я, то краще, каже парамедик. Наприклад, включення вашої групи крові корисно для лікарів відділення невідкладної допомоги, якщо необхідне переливання крові.
Зберігайте відомості в легкодоступному місці

– Покладіть менший аркуш у гаманець, а більший прикріпіть на холодильник, на вхідні двері будинку або в якесь інше місце, куди я, можливо, зазирну, якщо ви лежатимете непритомні на підлозі, – сказав Альмохера.

За словами ДіРікко, такий аркуш корисний, якщо хтось зателефонував у 911 від вашого імені. У таких випадках ця людина може бути занадто засмученою або відверненою, щоб запам’ятати важливу медичну інформацію.

Перенесіть інформацію на телефон

Фельдшер із Форт-Вейна, штат Індіана, Крістофер Меленкамп також рекомендує налаштувати на iPhone або Android свій медичний ідентифікатор.
Таким чином, за його словами, співробітники швидкої медичної допомоги зможуть отримати доступ до вашої інформації без використання пароля.

Закрити домашніх тварин

Є й інші речі, які парамедики хочуть, щоб ви знали. Наприклад, якщо ви зателефонували в 911 з дому, відкрийте двері. Люди захоплюються моментом і забувають це зробити, сказав ДіРокко.

І замкніть усіх домашніх тварин. Це не означає, що це мають бути винятково собаки та коти.

– У деяких людей є небезпечні змії. Ми робили роботу, де в людей був алігатор. Багато років тому в Гарлемі був хлопець, у якого був тигр, – згадує Альмохера.

Якщо у вас є тигр, замкніть його, поки я не прийшов, додав парамедик.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-14 12:09:05