Львівський портал

У Тернополі викрили схему незаконного переправлення 122 чоловіків за кордон

У Тернополі судитимуть двох чоловіків, які допомогли 122 чоловікам призовного віку незаконно виїхати за межі України, зокрема і жителям Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у Західному регіональному управлінні ДПСУ.

За даними відомства, фігуранти цих проваджень загалом незаконно переправили за кордон 122 чоловіків призовного віку. Більшість із них були жителями Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської та Хмельницької областей.

Встановлено, що мобілізований депутат однієї із сільської ради вносив до військової частини прізвища своїх клієнтів як водіїв-волонтерів, які нібито виїжджали за гуманітарною допомогою для ЗСУ. На підставі підроблених документів 74 чоловіки незаконно перетнули кордон у період з липня 2022 по січень 2023 року.

У другому випадку 48 чоловіків виїхали за кордон за системою «Шлях», призначеною для водіїв гуманітарних вантажів, але жоден із них не повернувся. До організації цієї схеми причетний тернополянин, засновник громадської організації, та його спільники.

Кримінальні провадження були відкриті за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до семи років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-14 18:01:36