Україна і світ

Міноборони запроваджує нові правила щодо рапортів військових: що відомо

Фото: Міноборони

Міноборони запроваджує нові правила подання та розгляду рапортів військових.

Про це повідомляє у Telegram відомство.

Зазначається, що нові зміни спрямовані на захист прав військовослужбовців, чітке встановлення строків розгляду звернень та підвищення відповідальності командирів.

Зараз дивляться

Рапорт військових: що змінеться

Основні нововведення гарантують:

  • чітку визначеність форми рапорту: усна, письмова, електронна;
  • встановлення послідовності погодження рапорту командирами;
  • обов’язкове обґрунтування у разі непогодження рапорту.

Крім того, розгляд рапортів щодо військової дисципліни, бойових завдань, здоров’я особового складу та відпусток тепер повинен проводитися не пізніше 48 годин після подання. Рапорти з інших питань мають бути розглянуті до 14 днів.

– Важливо: жодна відмова не зупиняє подальший рух рапорту, а за подання рапорту не можна притягнути до відповідальності, – йдеться у повідомленні.

Процедура подання рапорту

Рапорти з питань, пов’язаних із виконанням військової служби або особистих питань можна подавати як в усній формі, так і письмово. Це можуть зробити військовослужбовці ЗСУ, Міноборони, а також Державної спеціальної служби транспорту.

Рапорти подаються безпосередньо командиру. У разі неможливості вирішення питання через нього, документ відправляється до наступного прямого командира.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Рапорт військовослужбовець створює на платформі Армія+ із використанням шаблонів, вказується ID-номер командира для погодження. У свою чергу командир повинен надати свій ID-номер та ID-номер СЕДО підрозділу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 19:22:06