Україна і світ

Зможу врегулювати протягом 24 годин: Трамп уникнув відповіді на питання про перемогу України

Фото: Getty Images

Експрезидент та кандидат у президенти США Дональд Трамп під час дебатів із Камалою Гарріс не дав конкретної відповіді на запитання модератора, чи хоче він, щоб Україна перемогла у війні з Росією. Однак він сказав, що хоче, щоб війна припинилась. 

Про це пишуть CNN та ABC News.

Дебати кандтидатів: що Трамп сказав про перемогу України

Дональд Трамп стверджував, що він зможе врегулювати повномасштабну війну Росії проти України протягом 24 годин, якщо його знову оберуть президентом США. 

Зараз дивляться

На запитання модератора Девіда Мьюїра, як би він закінчив війну і чи хоче він, щоб Україна виграла війну, Трамп відповів: 

– Я хочу, щоб війна припинилась. Я хочу врятувати життя, бо люди гинуть мільйонами. Мільярди грошей витрачаються на цю війну Америкою. Вони не просять гроші в Європи у такому обсязі, – сказав Трамп. 

Також експрезидент вважає, що адміністрація Байдена не просила НАТО інвестувати більше у війну. 

За його словами, чинний президент США Джо Байден “не має сміливості вимагати гроші у Європи” так само, як Трамп вимагав у Європи для підтримки НАТО. 

– У Байдена і у вас (маючи на увазі віцепрезидента Камалу Гарріс) немає сміливості просити Європу, як я зробив це з НАТО. Зважаючи на це, я хочу врегулювати війну, – сказав Трамп. 

Під час дебатів Трамп також зазначив, що він має хороші відносини як з президентом України Володимиром Зеленським, так і з президентом Росії Володимиром Путіним.  

– Я вирішу це ще до того, як стану президентом, – сказав він. 

Коли його попросили пояснити свою позицію щодо того, чи в інтересах США перемога України у війні, Трамп сказав: 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Я вважаю, що в інтересах США закінчити цю війну і просто завершити її – домовитися про угоду, тому що ми повинні зупинити знищення всіх цих людських життів, – наголосив експрезидент Дональд Трамп.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 06:35:46