Україна і світ

Перший візит: прем’єр Індії Нарендра Моді приїде до Києва

Фото: Getty Images

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді здійснить офіційні візити до Польщі та України.

До Варшави політик прибуде 21 серпня, а до Києва – 23 серпня, напередодні Дня Незалежності.

Про це повідомляє The Economic Times.

Зараз дивляться

Візит Моді до України – що відомо

Це буде перший візит глави індійського уряду до України від початку повномасштабної війни.

З 2022 року Моді неодноразово зустрічався із Зеленським на міжнародних майданчиках, щоразу наголошуючи на потребі “діалогу та дипломатії” для мирного врегулювання.

І цього разу він прибуде до Києва “з посланням діалогу та дипломатії на фоні загострення російсько-українського конфлікту”, як повідомляє видання.

Моді зустрівся з Путіним – реакція Зеленського

Відомо, що Індія прямо не засудила РФ за повномасштабне введення військ в Україну, а у липні цього року Моді був у Москві, де обіймався із диктатором Володимиром Путіним.

— Дякую президенту Путіну за те, що прийняв мене в Ново-Огарьово (резиденція Путіна – Прим.). З нетерпінням чекаю на завтрашні переговори, які, безсумнівно, сприятимуть зміцненню дружби між Індією та Росією, – з неприхованим захопленням описував Моді свою зустріч з диктатором.

Візит до РФ індійського політика збігся з російським ударом по київській клініці Охматдит, де проходили лікування тяжко хворі діти з усієї України.

Президент Володимир Зеленський тоді висловив своє розчарування позицією прем’єра із Нью-Делі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Це величезне розчарування та руйнівний удар по мирних зусиллях бачити, як лідер найбільшої демократії світу обіймається із найкривавішим злочинцем у Москві в такий день, — написав глава держави у своєму Х.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 22:42:09