Україна і світ

Чим більш сміливі рішення партнерів, тим менше може зробити Путін: Зеленський про далекобійну зброю

Фото: Офіс президента

Україні потрібна інша ракетна зброя, тому держава продовжує працювати з партнерами для надання далекобійних рішень заради перемоги.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 14 серпня.

Далекобійна зброя для України

– Потрібно це зробити. Чим більш сміливі рішення партнерів, тим менше може зробити Путін. Сьогодні провів відповідну нараду з МЗС, Міністерством оборони, Офісом президента, РНБО. Підготували алгоритм дій, щоб досягти сильних рішень партнерів. Переможних рішень, – заявив глава держави.

За словами президента, він заслухав позитивну доповідь керівника Служби безпеки України.

Глава держави подякував усім воїнам СБУ, а також Сил оборони України, ГУР та всіх структур, які залучаються.

– Дякую за влучні, вчасні й результативні удари по російських аеродромах. Українські дрони працюють саме так, як потрібно. Але є речі, яких лише дронами не зробиш. На жаль. Потрібна інша ракетна зброя. І ми продовжуємо працювати з нашими партнерами щодо далекобійних рішень для України, – наголосив президент.

Операція ЗСУ в Курській області й ситуація на фронті

Сьогодні вже кілька разів доповідав президенту головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський про ситуацію на фронті та операцію в Курській області.

Президент зазначив, що з найближчих пакетів підтримки буде направлено додаткову зброю на донецькі напрямки для українських воїнів.

Володимир Зеленський повідомив, що сьогодні є хороше просування в Курській області – Україна досягає стратегічної мети та суттєво поповнила обмінний фонд.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На його думку, важливо, що Україна воює за правилами, тому наявні на тій території гуманітарні потреби мають бути забезпечені.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-14 20:23:08