Україна і світ

Після Курської операції на Харківщині зменшилась інтенсивність штурмів РФ – військовий 77-ї ОАеБр ДШВ

Фото: Getty Images

Після початку та розвитку Курської операції ЗСУ росіяни рідше почали здійснювати штурми у Харківській області, а саме в районі Борової, що межує з Луганщиною.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини ведучій Яні Брензей розповів начальник відділу комунікацій 77-ої окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ Віталій.

ДШВ у бою: 77-ма ОАЕБр

За словами Віталія, обстановка на Харківщині в районі Борової (на кордоні з Луганською областю), де веде бої його підрозділ, залишається напруженою, проте контрольованою.

Зараз дивляться

– Наші воїни ціною надлюдських зусиль стримують ворога. Ворог не полишає своїх намірів просунутись і зайняти наші позиції. Наші воїни роблять усе, аби завадити йому у цьому, – розповів він.

Крім того, російські війська, окрім піших штурмів, через дефіцит техніки використовують мотоцикли та багі для штурмів позицій. Основною тактичною зміною в діях окупантів є те, що наразі вони мають мало техніки, каже Віталій.

Водночас військовий додає, що паралельно із операцією у Курській області, кардинальних змін на Харківщині, де веде захист держави 77-ма ОАЕБр, немає.

– Ворог продовжує штурмувати, але зменшилась інтенсивність штурмових дій. Раніше могло бути до 10 накатів за добу, коли ж зараз може бути 1-2. Дуже рідко буває таке, щоб штурмів за день взагалі не було, – пояснює він.

Віталій каже, що його бригада наразі найбільше потребує FPV-дрони та безпілотники Mavic.

– Сучасна війна без безпілотників майже неможлива. Це такий засіб, який щодня втрачається, тому найбільша потреба сьогодні у цьому, – пояснює він.

Друзі ДШВ

Сьогодні Десантно-штурмові війська працюють у всіх найгарячіших точках фронту і усі охочі українські можуть їх підтримати.

Раніше медіагрупа Starlight media запустила великий всеукраїнський проєкт під назвою Друзі ДШВ.

Друзі ДШВ – всеукраїнська платформа для підтримки Десантно-штурмових військ.

Стати другом українських десантників просто: підписуйся на щомісячний донат на потреби ДШВ на сайті druzi.mil.gov.ua та отримуй відзнаку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до потужної зіркової спільноти, яка регулярно підтримує підрозділи ДШВ! До проєкту вже приєднались українські зірки Святослав Вакарчук, Тарас Тополя, Ольга Сумська, а також інші артисти і артистки та ведучі, зокрема ведучі ICTV та СТБ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-28 20:59:20