Україна і світ

Під санкції ЄС потрапили Поліна Гагаріна, Іван Охлобистін та Shaman

У понеділок, 24 червня, Європейський Союз запровадив нові санкції проти 116 фізичних та юридичних осіб Росії. До списку потрапили співачка Поліна Гагаріна, співак Shaman (Ярослав Дронов), актор Іван Охлобистін та інші пропагандисти.

ЄС запровадив санкції проти пропагандистів РФ

Обмеження торкнулися осіб, які “підривають або створюють загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України”.

На сайті Євросоюзу зазначається, що співачка Поліна Гагаріна регулярно виступає на державних пропагандистських заходах, наприклад на святкуванні незаконної анексії чотирьох українських областей чи річниці анексії Криму.

Зараз дивляться

– Вона таким чином підтримує дії, що підривають територіальну цілісність України. З початком агресивної війни Росії проти України Поліна Гагаріна змогла отримати значний дохід від уряду, який несе відповідальність за анексію Криму та дестабілізацію України, – наголосили в ЄС.

Співак Shaman також брав участь у концертах з нагоди річниці вторгнення, та виступав на тимчасово окупованих територіях України. Актор Іван Охлобистівн відвідує тимчасово окуповані території та передає товари російським окупантам.

Також до списку санкцій ЄС потрапили засновник холдингу NewsMedia Арам Габрелянов, держсекретар Союзної держави Дмитро Мезенцев, президент пивоварної компанії Балтика Таймураз Боллоєв, засновник Російської мідної компанії Ігор Алтушкін, засновник корпорації AEON Роман Троценко, голова АНО Інститут розвитку інтернету Олексій Гореславський.

Крім того, обмеження торкнуться Уральських авіаліній, Міжнародного дитячого центру Артек, Фонду Кадирова, Білоруського республіканського союзу молоді, Групу компаній Волга Дніпро та Совкомфлот.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-24 15:42:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин