Україна і світ

Пиріг з порічками: як приготувати смачну страву

Порічки (або червона смородина) нададуть пирогу свіжості та неповторного аромату. Ці ягоди дуже корисні, оскільки містять багато вітамінів, зокрема вітамін С.

Пиріг із порічками можна приготувати з будь-якого тіста. Наприклад, за посиланням ви знайдете чудовий рецепт пирога з ягодами на кефірі.

У цьому ж матеріалі ми розкажемо, як готувати пиріг із порічками на дріжджовому тісті. Випічка за цим рецептом виходить пухка та неймовірно красива. Варто приготувати!

Пиріг із порічками: рецепт

Вас зацікавить ця випічка не лише пишним тістом та вітамінною начинкою. Її родзинка – хрусткий штрейзель.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • молоко – 500 мл
  • борошно – 650 г (приблизно)
  • цукор – 3 ст. л.
  • дріжджі сухі – 1 ч. л. з гіркою
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • олія – 70 мл

Для начинки:

  • порічки – 2 склянки
  • цукор – 2 ст. л.
  • крохмаль – 1 ст. л.
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

Для штейзеля:

  • борошно – 1 ст. л.
  • цукор 1 ст. л.
  • жовток – 1 шт.
  • вершкове масло – 20 г

Для змащування пирога:

  • жовток – 1-2 шт.

Як приготувати пиріг з порічками:

  1. Для опари молоко злегка підігріваємо і переливаємо у миску. Всипаємо цукор та гарно перемішуємо. Всипаємо 3 ст. л. борошна, вимішуємо і залишаємо у теплі на 15 хвилин.
  2. До опари додаємо ванільний цукор, олію, сіль і гарно перемішуємо.
  3. Потім поступово вводимо борошно і замішуємо еластичне тісто. Час вимішування – не менше 15 хвилин. Залишаємо тісто у теплі на 1 годину.
  4. Форму для випікання змащуємо олією. Тісто розкочуємо (не дуже тонко) на присипаному борошном столі та викладаємо у форму. Краї тіста повинні звисати донизу.
  5. Для начинки до порічки додаємо цукор, крохмаль та ванільний цукор. Усе злегка перемішуємо та викладаємо на тісто.
  6. Краї тіста, злегка підігнувши, викладаємо на пиріг. Робимо це акуратно, щоб начинка не пофарбувала тісто.
  7. Пиріг з порічками залишаємо за кімнатної температури на 20 хвилин, щоби тісто підійшло. Це важливо для дріжджового тіста. Тільки так у нас вийде пишна випічка.
  8. Тим часом робимо штрейзель. Тут усе просто. Усі інгредієнти викладаємо у мисочку та гарно перетираємо руками до утворення крихти. Якщо крихта не утворюється, всипаємо ще трохи борошна, а якщо крихта занадто дрібна – додаємо трішки масла.
  9. Пиріг змащуємо розтертим жовтком. Начинку щедро посипаємо штрейзелем.
  10. Випікаємо у духовці за 190 °C близько 50 хвилин.

Пиріг із порічками готовий. Охолодіть його, порційно наріжте та подайте до столу. Смачного чаювання!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 12:12:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин