Україна і світ

Перші німецькі бойові машини вже відновлюють в Україні

У рамках спільного підприємства з німецьким оборонним концерном Rheinmetall перші бойові машини вже відновлюють на території України.

Про це розповів гендиректор Укроборонпрому Герман Сметанін в інтерв’ю АрміяInform.

Як працює спільне підприємство Укроборонпрому та Rheinmetall

– На сьогодні з усіх наших іноземних партнерів саме з Rheinmetall ми найбільше просунулися. За стислий час ми пройшли шлях від укладання угоди та реєстрації спільного підприємства у жовтні 2023 року до початку роботи виробничих потужностей. Це був досить непростий шлях, але перші німецькі бойові машини вже відновлюються на території України, – наголосив він.

Зараз дивляться

За його словами, українські фахівці довели іноземним партнерам, що здатні виконувати роботи високої складності, оскільки здобули великий досвід ремонту бронетехніки після пошкоджень у боях, яких не було з часів Другої світової війни.

Сметанін зауважив, що Укроборонпром планує поглиблювати співпрацю з Rheinmetall, зокрема, у короткостроковій перспективі – це ремонт артсистем, щодо великих проєктів – виготовлення новітніх німецьких БМП Lynx.

– Такий швидкий стрибок від відновлення техніки до її виробництва свідчить про високий потенціал партнерства з німецькими зброярами і про довіру до рівня професіоналізму української оборонки, – підсумував він.

10 червня в Україні запрацював спільний виробничий майданчик Укроборонпрому та німецького оборонного концерну Rheinmetall – цех із ремонту й виробництва бронетехніки.

ДжерелоАрміяInform

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-30 15:33:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин