Україна і світ

Гвоздика: користь і шкода для організму

Одна з найпопулярніших спецій у світі відома не лише своїм неперевершеним ароматом, а й численними перевагами. У чому користь гвоздики для чоловіків і жінок, і як правильно її вживати  – в матеріалі Фактів ICTV

Чим корисна гвоздика для організму

Гвоздика – це не лише ароматна спеція, але й потужний природний засіб з багатьма корисними властивостями. Саме щавдчки цьому її використовує народна й офіційна медицина.

Антиоксиданти, які містить рослина, допомагають боротися з вільними радикалами, знижуючи ризик розвитку хронічних захворювань. Їх навіть більше ніж у чорниці та імбирі.

Зараз дивляться

Активна речовина евгенол має потужні протизапальні властивості, зменшує м’язовий біль та запалення, як-от артрит. Крім того, її використовують в стоматології як місцевий антисептик.

Вітамініи С, К, марганець і кальцій зміцнюють імунну систему і покращують загальний стан здоров’я.

Гвоздика сприяє виробленню травних ферментів, які полегшують процес травлення, запобігають здуттю й дискомфорту в животі, а також корисні при лікуванні виразкової хвороби шлунка.

Екстракти гвоздики мають антибактеріальну дію,  що захищає від харчових отруєнь, протидіє запаленню ясен і освіжає подих.

За даними досліджень, гвоздика може регулювати рівень цукру в крові, покращує чутливість до інсуліну і сприяє здоровому метаболізму.

Як використовувати гвоздику

Бутони рослини додають до страв, напоїв, десертів, а також використовують у народній медицині. Однак варто пам’ятати, що надмірне вживання гвоздики може мати побічний ефект.

Тому перед тим, як збагатити свій раціон духмяною спецією, варто проконсультуватися з лікарем.

Джерело: Healthline

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-02 12:12:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин