Україна і світ

Дніпро – в жалобі: в лікарні померла шоста жертва вчорашньої атаки РФ по місту

Внаслідок обстрілу Дніпра 3 липня загинули шість мирних жителів. РФ атакувала місто Шахедами та ракетами.

Вибухи в Дніпрі 3 липня: що відомо

Оновлено 4 липня о 09:00. Сьогодні вранці  у лікарні померла 60-річна жінка, яка отримала поранення під час учорашньої атаки на Дніпро.

Тобто кількість жертв зросла до шести.

Зараз дивляться

4 липня у Дніпрі оголошено траур за загиблими внаслідок атаки.

Оновлено о 18.35. У Дніпрі, за уточненою інформацією, вже 53 постраждалих від російського удару. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, зауваживши, що четверо перебувають у важкому стані.

Оновлено о 15.40. Кількість постраждалих зросла до 47 людей.

Оновлено о 15.20. Вже 39 постраждалих в Дніпрі внаслідок ворожої атаки, серед них 14-річна дівчинка. Двоє перебувають у важкому стані. П’ятеро загиблих.

Як зауважив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак в ефірі Єдиних новин, переважно потрощені двері, вікна та фасади приміщення. Наразі призупинено один трамвайний, два тролейбусні маршрути. На місці працює поліція, яка робить так, щоб не було транспортного колапсу в місті.

Президент Володимир Зеленський показав момент прильоту у Дніпрі. На кадрах видно жах в очах містян під час атаки на Дніпро та наслідки вибухів – розтрощені автівки, приміщення.

Оновлено о 13:51. За словами президента Володимира Зеленського, до п’яти зросла кількість загиблих у Дніпрі.

– Знову терористичні удари росіян проти нашого міста. Станом на зараз відомо про п’ятьох загиблих. Мої співчуття рідним та близьким. Тридцять чотири людини постраждали, серед них – дитина. Залучені всі необхідні підрозділи ДСНС. Рятувальники допомагають усім, хто постраждав, – наголосив очільник держави.

Оновлено о 13:00. Кількість поранених зросла до 34 осіб. Третина з них – у лікарні. У людей здебільшого осколкові поранення, різані рани, забої та переломи.

Оновлено о 12:07. Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що до чотирьох зросла кількість  загиблих у Дніпрі. Також до 27 осіб збільшилася кількість поранених. З них 11 людей у лікарні, двоє – важкі.

Також Сергій Лисак опублікував фото наслідків ворожої атаки на Дніпро.

Сергій Лисак

Сергій Лисак

Сергій Лисак

Сергій Лисак

Сергій Лисак

Сергій Лисак

Сергій Лисак

За повідомленням Командування Повітряних сил ЗСУ, зранку російська армія запустила по Україні три крилаті ракети наземного базування Іскандер-К, чотири керовані авіаційні ракети Х-59 та п’ять дронів Shahed. Основний напрямок удару – Дніпропетровщина.

Наші сили протиповітряної оборони збили 11 ворожих цілей:

  • 1 крилату ракету Іскандер-К;
  • 4 ракети Х-59;
  • 5 ударних дронів Shahed-131/136;
  • 1 БпЛА Орлан-10.

За словами начальника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, внаслідок комбінованої повітряної атаки на Дніпро, на жаль, троє людей загинуло. Попередньо відомо про 18 постраждалих. Серед них – 14-річна дівчинка.

На місцях влучань сталося кілька пожеж, є руйнування.

Зараз працюють комунальники та усі екстрені служби міста, наголосив Сергій Лисак.

Наслідки ударів по Дніпру 3 липня

Як розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, внаслідок атаки пошкоджено один із торговельних центрів Дніпра. Побиті автівки, вікна, також зачепило заправну станцію.

Фото: Микола Лукашук

Фото: Микола Лукашук

Фото: Микола Лукашук

Фото: Микола Лукашук

Фото: Микола Лукашук

Фото: Микола Лукашук

Фото: Микола Лукашук

Фото: Микола Лукашук

Повномасштабна війна в Україні триває вже 862-гу добу. За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Фото: Микола Лукашук

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-04 09:22:09