Україна і світ

Мали велику мету, але ця мрія розбита: Тоні Кроос завершив кар’єру футболіста

Німецький футболіст Тоні Кроос офіційно завершив кар’єру футболіста. Легендарний півзахисник мадридського Реала та мюнхенської Баварії провів останню гру у кар’єрі – це сталося у матчі 1/4 фіналу Євро-2024 проти команди Іспанії.

У матчі Іспанія – Німеччина вирішальним став гол Мікеля Меріно наприкінці другого екстратайму, що допомогло Фурії Роха вийти до 1/2 фіналу з рахунком 2:1.

Тоні Кроос провів останній матч у кар’єрі

34-річний Кроос раніше оголосив про свій відхід зі спорту після завершення сезону 2023/24, в якому разом із Реалом виграв Лігу чемпіонів та став тріумфував у чемпіонаті Іспанії.

Зараз дивляться

Після гри з іспанцями Кроос поділився емоціями від свого останнього матчу в його кар’єрі.

— Це була гра, в якій ми віддали все. Ми були дуже близькі до хорошого результату, тому це дуже сумно. Здебільшого відчуваю розчарування, оскільки нас вибили. Усі ми мали велику мету дійти далеко, але ця мрія зараз розбита… Виліт важко прийняти, – зізнався футболіст.

Водночас, попри поразку у чвертьфіналі Кроос вважає, що у збірної Німеччини “світле” майбутнє.

— Кожна гра могла стати моєю останньою протягом кількох тижнів, але сьогодні дійсно остання гра, і я пишаюся нашою командою, – сказав Кроос в інтерв’ю AP.

Він відзначив прогрес збірної Німеччини за останні пів року та сказав, що у команди велике майбутнє та чудові гравці. Кроос зазначив: Сподіваюся, вони будуть продовжувати рости. Я буду дивитися їх по телевізору.

За свою 17-річну кар’єру Кроос здобув чимало нагород і трофеїв, зокрема три титули чемпіона Бундесліги з Баварією та чотири титули переможця Ла Ліги з Реалом.

Разом із Баварією він один раз вигравав Лігу чемпіонів, а ще п’ять перемог у цьому турнірі він здобув із Реалом. Також він став чемпіоном світу у 2014 році з Німеччиною.

Джерело: Eurosport

Збірна Німеччини, Футбол

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-06 16:12:09