Україна і світ

Триває фіналізація пунктів: Зеленський анонсував нову морську стратегію України

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський анонсував нову морську стратегію України, яку незабаром має затвердити РНБО.

Про це він сказав у вечірньому зверненні у суботу, 6 липня.

Звернення Зеленського 6 липня

За словами президента, незабаром нова стратегія для нашої держави на морі буде затверджена на РНБО. Зараз триває фіналізація її пунктів.

Зараз дивляться

— Чітко розуміємо, що війна змінила розстановку сил у всьому нашому Чорноморському регіоні, і російський флот у цій акваторії більше ніколи не домінуватиме. Ми закріплюємо наші інтереси, враховуємо нові технологічні можливості України та нові наші відносини з партнерами, – сказав він.

Глава держави додав, що Україна завжди тепер буде державою, здатною захищати власні інтереси на морі, транспортні артерії та інтереси наших союзників і партнерів.

Президент подякував українським воїнам, які забезпечують удари наших українських дронів. За його словами, Росія має відчувати відповідь на те, що вона робить проти України і людей, і зараз ця відповідь їй очевидна.

Зеленський також торкнувся теми міжнародної комунікації. Він зауважив, що “ми вже відчутно додали сили нашій ППО, і наступний тиждень буде часом продовження таких кроків”.

— Щодня детально з нашою командою ми працюємо з партнерами над відповідними домовленостями – і в межах коаліцій ППО та F-16, і на двосторонній основі, – зокрема з Америкою. Готуємо результат, потрібний Україні та спільній нашій безпеці з партнерами, – сказав президент.

Глава держави також висловив співчуття рідним та близьким загиблих у ДТП поблизу села Верхів на Рівненщині. Унаслідок зіткнення вантажівки з мікроавтобусом відомо про 14 загиблих, з яких одна дитина.

За словами Зеленського, зараз з’ясовують усі обставини – як і чому це сталося. Всі необхідні служби на місці.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-06 20:00:08