Україна і світ

Байден не розглядає відмову від виборів, а губернатори-демократи висловили йому підтримку

Президент США Джо Байден “зовсім не розглядає” можливість зняття своєї кандидатури з майбутніх виборів президента країни.

Про це заявила речниця Білого дому Білого дому Карін Жан-П’єр, передає CNN.

Байден не зніматиме своєї кандидатури з виборів

— Він розуміє, що люди справедливо ставлять це питання, – сказала Жан-П’єр.

Її запитали, чи щось може змінити рішення президента про відмову від участі у виборах. Ухиляючись від відповіді, вона сказала, що “не може” назвати обставини, які могли б змінити рішення президента.

Зараз дивляться

Як зазначає CNN, окремо Жан-П’єр ухилилася від відповіді на питання про те, чи має Байден денний сон, після того, як New York Times повідомила, що Байден мав час для післяобіднього сну щодня під час підготовки до дебатів з Дональдом Трампом у Кемп-Девіді.

— Це президент, який прокидається щоранку і ставить американський народ на перше місце. Це те, що він робить. Він робить це кожного дня. Це його фокус, – сказала Жан-П’єр, додавши, що він “проштовхнув” дебати у щільний графік, попри те, як стверджували деякі джерела про його застуду.

Вона додала, що Байден знав, що йому доведеться проявити силу. Та наголосила, що це те, що роблять президенти.

Зустріч Байдена з губернаторами-демократами

Згодом президент США провів зустріч з губернаторами-демократами. Губернатор штату Міннесота Тім Волц заявив, що Байден “придатний для роботи на посаді”, після зустрічі з президентом.

— Так, готовий, – сказав губернатор у відповідь на запитання журналіста.

Він додав, що ніхто з них не заперечує, що він виступив погано на дебатах: Це був невдалий удар, але це не впливає на те, у що я вірю: Він виконує свою роботу.

Свою підтримку Байдену перед журналістами також висловили  губернатори Меріленду Вес Мур та Нью-Йорку Кеті Гокул. Зокрема остання заявила, що президент Байден бере участь у перегонах, аби їх виграти: І всі ми пообіцяли йому свою підтримку, тому що ставки не можуть бути вищими”.

Губернатори-демократи Гевін Ньюсом з Каліфорнії і Гретхен Вітмер з Мічигану не спілкувалися з пресою після зустрічі, але у заяві CNN Ньюсом заявив: Джо Байден прикрив нашу спину. Тепер настав час прикрити його. Вітмен у соцмережі X заявив: Джо Байден – наш кандидат. Він тут, щоб перемогти, і я підтримую його.

Згідно зі звітом про зустріч, наданим кампанією Байдена, “президент підтвердив свою рішучість перемогти Трампа на виборчих дільницях у листопаді і звернувся за порадою та досвідом до губернаторів-демократів”.

— Всі учасники підтвердили свою спільну прихильність зробити все можливе, щоб переконатися, що президент Байден і віцепрезидент Гарріс переможуть Дональда Трампа в листопаді, – додали в кампанії.

Джерела видання повідомили, що сім’я Байденів “повністю налаштована” на продовження президентських перегонів у 2024 році.

Раніше Bloomberg повідомив, що члени Демократичної партії США серйозно розглядають підписання колективного листа до президента Джо Байдена. Вони хочуть, щоб він зняв свою кандидатуру на виборах президента Сполучених Штатів, які відбудуться у листопаді 2024 року.

Вибори в США, Джо Байден

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-04 10:40:06