Україна і світ

Наскільки безпечні дитячі сосиски, на що потрібно звертати увагу під час їх купівлі — експерт

Доктор технічних наук, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Лариса Баль-Приліпко пояснила, чи справді дитячі сосиски можна їсти дітям і як обирати ковбасу.

– Сосиски краще давати дітям лише зі шкільного віку. Водночас, не всі сосиски, на яких написано “Дитячі”, можна справді їсти малечі, – зазначила експертка.

Без домішок

За словами фахівця, у сосисках не повинно бути різних домішок, зокрема фосфатів, перцю, і вони мають бути вищого ґатунку.

Зараз дивляться

Докторка технічних наук зазначила, що є функціональні суміші, які разом із добавками використовуються в м’ясній промисловості. Це солі фосфорної кислоти, емульгатори, стабілізатори, рослинний і тваринний білки. Але не завжди там є натуральні спеції та аромати.

– Дорожчі сардельки чи ковбаси будуть з більш якісними, з натуральними компонентами. Якщо дуже дешеві, то, відповідно, у них слабша формула, – пояснила Баль-Прилипко.

Звертати увагу на склад

Фахівець порадила під час вибору ковбаси звертати увагу на склад, де має бути маркування і все прописано.

Якщо написано “білково-жирова суміш”, або “м’ясо механічного обвалювання”, то це не те, що слід купувати. Вищий ґатунок – 95% м’яса, перший – 70-80%, другий чи третій – ще менше.

За словами експерта, коли ковбаса має у своєму складі менше 59% м’ясної сировини, то це не ковбаса.

– М’ясо механічного обрушення у виробі дозволено не більш як 10%, і то не в продукції вищого ґатунку, – зазначила Баль-Приліпко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-04 11:21:06