Україна і світ

Як нагріти воду в басейні: швидкі способи підігріву

Комфортна температура води для купання становить 24-28°. Любителі природи із задоволенням переїжджають на дачу з появою перших промінчиків сонця.

Після важкої роботи в саду хочеться освіжитися, але надто холодна вода в басейні не дає змоги цього зробити. Факти ICTV дізнавалися, як нагріти воду в басейні й чим це можна зробити.

Чим і як можна швидко нагріти воду в басейні

Найпростіший спосіб – це виставити басейн на сонце, якщо він надувний чи дитячий. Якщо басейн стаціонарний або його неможливо посунути через наявність плодових дерев і тіні на дачній ділянці, доведеться нагрівати воду спеціальними приладами.

Зараз дивляться

Існує кілька способів нагріти воду в басейні:

  • Теплообмінники використовують теплоносій (зазвичай воду) із системи опалення будинку для нагріву води в басейні. Економний варіант, але вимагає наявності системи опалення.
  • Електродні нагрівачі нагрівають воду за допомогою електричного струму, що проходить через воду. Ефективні та економні, але потребують ретельного догляду.
  • Теплові помпи – це енергоефективний та екологічний спосіб нагріву води. Використовують енергію навколишнього середовища для нагріву води, тому не споживають багато електроенергії. Підходять для басейнів будь-якого розміру.
  • Сонячні нагрівачі – найекономніший спосіб нагріву води, оскільки не вимагають витрат на електроенергію. Використовують енергію сонця для нагріву води. Підходять для регіонів із достатньою кількістю сонячних днів.

Як швидко нагріти воду в басейні

Проточні електронагрівачі – найшвидший спосіб нагріву води, але й найбільш енерговитратний. Підходять для невеликих басейнів.

Ціна у таких нагрівачів невисока, як порівняти з іншими приладами, але експлуатація досить витратна. Це пов’язано з тим, що такі нагрівачі споживають величезну кількість електроенергії. Використовуйте апарати тільки в тому разі, якщо обсяг басейну невеликий, а воду потрібно нагріти швидко.

Як підігріти воду в басейні без електрики

Сонячний колектор для нагріву води – це пристрій, який використовує енергію сонця для підігріву води в басейні, бойлері або іншій системі. Це найефективніший і найекономніший спосіб у довгостроковій перспективі. Пристрій підходить для регіонів із великою кількістю сонячних днів.

Принцип роботи сонячного колектора:

  • Сонячні промені потрапляють на поверхню колектора, яка зроблена з темного матеріалу, що добре поглинає тепло.
  • Тепло від сонця передається теплоносію, який циркулює всередині колектора.
  • Теплоносій може бути водою, антифризом або спеціальною рідиною.
  • Нагрітий теплоносій потрапляє в теплообмінник, де віддає своє тепло воді, яку необхідно нагріти.
  • Охолоджений теплоносій повертається в колектор, де знову нагрівається.

Принципи вибору нагрівачів для басейну

Потужність нагрівача безпосередньо впливає на швидкість нагріву води в басейні. Чим більший басейн, тим потужніший нагрівач вам буде потрібен.

Важливо також враховувати клімат у вашому регіоні, кількість користувачів басейну й бажану температуру води.

Об’єм басейну – це один із найважливіших чинників, який необхідно враховувати під час вибору нагрівача. Чим більший басейн, тим більше енергії потрібно для його нагрівання.

На кожен кубічний метр води в басейні рекомендується 1 кВт потужності нагрівача.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 12:37:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин