Україна і світ

Щоб допомогти людям із психічними розладами: у Києві відкрили Сад скандинавської терапії

Перший в Україні Сад скандинавської терапії відкрили у Подільському районі Києва. Його створювала дансько-українська команда дизайнерів.

Для чого Сад скандинавської терапії

У Саду скандинавської терапії люди, які страждають від психічних травм і посттравматичних стресових розладів, зможуть полегшити процес реабілітації.

– Нині, в умовах повномасштабного вторгнення окупанта в Україну, все більше людей потребують місць, де можна відволіктися і морально відпочити, – каже перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Також заступник голови КМДА зазначив, що збереження ментального здоров’я та його відновлення є одним із напрямів роботи медичних та соціальних працівників, які допомагають долати українцям наслідки війни.

– Я переконаний, що сучасні інноваційні способи подолання цієї проблеми, втілені в таких проєктах, стануть у пригоді в цій справі, – наголосив Микола Поворозник.

Відкриття терапевтичного Саду допоможе людям, які потребують реабілітації, та підвищить обізнаність про психічне здоров’я.

Хто долучився до події

На відкриття завітали Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен, данський архітектор та містобудівник Мікаель Колвілл-Андерсен, заступник Міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько та перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

До втілення проєкту також були залучені більше тисячі місцевих волонтерів та міжнародних партнерів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 12:10:54

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин